Benen op een trap
PORTFOLIO PIONEERS

Samen op weg naar doelgerichte portefeuilles.

Samen bouwen aan toonaangevende portefeuilles.

Beleggingsrisico. De waarde van beleggingen en de opgebrachte inkomsten kunnen variëren. Het is niet zeker dat u uw oorspronkelijke inleg terugontvangt.

Deze informatie is niet bedoeld als prognose, onderzoek, beleggingsadvies of aanbeveling om een financieel product of bepaalde effecten te kopen of verkopen of een bepaalde strategie te volgen.

Content Block-1,Image Cta-2
Content Block-2,Image Cta-3,Image-1
Content Block-3
Content Block-4

Hoe pakken andere beleggers de duurzame transitie aan?

We hielden een enquête onder 146 grote klanten en vroegen hen naar hun plannen om hun portefeuilles af te stemmen op de duurzame transitie.

 

We vroegen ook hoe de geopolitieke onzekerheid en marktvolatiliteit van invloed zijn op hun keuze voor duurzame beleggingen. 

Beleggers rond een tafel

Uw portefeuille voorbereiden op de transitie naar netto nul

De transitie naar netto nul zal tot enorme economische verschuivingen leiden. Beleggers zullen hun kapitaal op andere manieren gaan aanwenden.

Terwijl het exacte verloop van de transitie nog onzeker is, onderzochten wij welke vragen hierover bij klanten leven, om hen te helpen goed op koers te blijven.
Foto van een rennende person

Onze strategische visie

Nu de lange periode van gestage groei en lage inflatie ten einde loopt, komen we in een nieuw klimaat met hogere volatiliteit. Dit betekent dat beleggers hun strategische visie en assetallocatie veel vaker zullen moeten bijstellen. Hogere risicopremies en slechtere macro-economische omstandigheden zijn ongunstig voor obligaties uit ontwikkelde markten, terwijl inflatiegekoppelde en bedrijfsobligaties aantrekkelijker lijken.

Foto van een kanoër

Terug naar een volatiele toekomst

De lange periode van gestage groei en lage inflatie lijkt voorbij. We zijn beland in een nieuw klimaat met grotere volatiliteit, waarin de risicopremies voor zowel aandelen als obligaties stijgen. Dit doet denken aan het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw. Daarom gaven we onze Midyear Outlook als titel: "Terug naar een volatiele toekomst".
Afbeelding van een satelliet

Oorlogsgeweld en escalatierisico's

Afbeelding van een strandparasol

De toegenomen geopolitieke spanningen hebben hun weerslag op de markten. Wij zien de Russische invasie in Oekraïne als een zeer ernstige bedreiging van de veiligheid in Europa en de ergste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. We verwachten dat dit conflict nog lang zal duren, wat betekent dat de sancties zullen aanhouden. Onze indicator voor geopolitieke risico's wijst daarnaast op groeiende spanning in het Midden-Oosten, omdat de kans op een nucleair verdrag met Iran steeds verder weg lijkt.

Bekijk de risico's >

Portfolio Constructors gesprekken

De assetallocatie afstemmen op het nieuwe klimaat

 

In een nieuwe aflevering van Portfolio Constructors delen portefeuille-experts van BlackRock hun laatste inzichten over hun visie op het nieuwe klimaat met hogere economische en marktvolatiliteit, waarin de risicopremies zijn gestegen.  Kijk dit gesprek on-demand terug en hoor hoe zij denken dat beleggers zich het beste op dit nieuwe klimaat kunnen instellen en hoe dit doorwerkt in de assetallocaties.

Afbeelding van een trappenhuis

BlackRock Portfolio Consulting

Op koers blijven in een snel veranderend marktklimaat

 

Wereldeconomie, markten en consumentenvraag zijn constant in beweging. Dat stelt beleggers voor de taak hun portefeuille-opbouw regelmatig kritisch onder de loep te nemen. Geavanceerde simulaties en analysetechnologie kunnen daarbij helpen. 

 

Het BlackRock Portfolio Consulting-team helpt onze klanten om hun portefeuille vanuit een ander perspectief te bekijken, met tools om hun portefeuille beter af te stemmen op hun beleggingsdoelen. Ontdek hoe dit team u kan helpen u aan te passen aan het nieuwe marktklimaat. 

Afbeelding van paraplu's

Vraag een portefeuillegesprek aan

* Wij maken u erop attent dat u alleen een portefeuillegesprek kunt aanvragen als u aan bepaalde criteria van BPAS voldoet.
Please try again
Voornaam *
Vul hier alsjeblieft je voornaam in
Achternaam *
Vul hier alsjeblieft je achternaam in
Zakelijk e-mailadres *
Vul hier een geldig e-mailadres in
Zakelijk telefoonnummer *
Dit is een verplicht veld
Bedrijf *
Dit is een verplicht veld
Functie *
Dit is een verplicht veld
Rol *
Dit is een verplicht veld
Land *
Dit is een verplicht veld
Hoeveel belegt uw bedrijf? *
Dit is een verplicht veld
Check cirkel
Dank!
Uw verzoek is ontvangen. Alle verzamelde gegevens zullen worden verwekt in overeenstemming het met privacybeleid van BlackRock.