DISTRIBUTION TRADES

Beleggingsrisico. De waarde van beleggingen en de opgebrachte inkomsten kunnen variëren. Het is niet zeker dat je je oorspronkelijke inleg terugontvangt.

Wat zijn distribution trades?

Wanneer een iShares ETF dividend moet uitkeren aan beleggers, heeft het fonds contanten nodig. Traditioneel verkoopt een fonds in dat geval effecten uit de portefeuille, om de benodigde contanten te verkrijgen. Dat leidt tot transactiekosten.

Distribution trades bieden beleggers de mogelijkheid om contanten om te wisselen tegen ETF-aandelen, zonder de gebruikelijke transactiekosten te betalen. Dit leidt tot lagere kosten voor het fonds én de beleggers.

Zowel voor ervaren beleggers die al een ETF-portefeuille bezitten als voor beleggers die een goede gelegenheid afwachten om in ETF's te stappen, kunnen distribution trades een positieve bijdrage leveren aan de kostenstructuur van hun beleggingsportefeuille.

Hoe werkt het?

Wanneer je in ETF's belegt, betaal je doorgaans een bepaald percentage transactiekosten bovenop de netto-vermogenswaarde (NAV) van het fonds.

Bij een distribution trade betaal je geen percentage bovenop de NAV, maar betaal je uitsluitend de netto-vermogenswaarde (NAV + 0 bp), zodat je geld bespaart. Dit is vooral aantrekkelijk voor ETF's waarvan de onderliggende effecten onderworpen zijn aan:

1) Zegelbelasting en andere financiële heffingen (bijv. Britse aandelen, aandelen uit opkomende markten en bepaalde Europese landen);
2) Brede onderliggende spreads (bijv. Obligaties uit opkomende markten).

De verwijzing naar individuele investeringen die in deze mededeling worden genoemd, is uitsluitend bedoeld ter illustratie en mag niet worden geïnterpreteerd als investeringsadvies of investeringsaanbeveling.

Hier is een voorbeeld

IEMB
NAV+50 bps

(maandelijkse
uitkering)

iShares JP Morgan $
EM Bond UCITS ETF

IEEM
NAV+30 bps

(3-maandelijkse
uitkering)

iShares MSCI
EM UCITS ETF

IEAC
NAV+20 bps

(halfjaarlijkse
uitkering)

iShares Core € Corp
Bond UCITS ETF

Lees de Essentiële Beleggersinformatie en bekijk de risico’s van de genoemde fondsen op de productpagina’s.Signe dollar

Alle aandelen tegen NAV+0 bp (+ brokerkosten); de NAV wordt vastgesteld op de dag vóór de ex-dividenddatum van het ETF.Signe flexible

Als je tijdsplanning flexibel is en je de aankoop van ETF's kunt afstemmen op deze data, kun je besparen op transactiekosten.

Hier is een voorbeeld

IEMB
NAV+50bps

(maandelijkse
uitkering)

iShares JP Morgan $
EM Bond UCITS ETF

IEEM
NAV+30bps

(3-maandelijkse
uitkering)

iShares MSCI
EM UCITS ETF

IEAC
NAV+20bps

(halfjaarlijkse
uitkering)

iShares Core € Corp
Bond UCITS ETF

Welke iShares ETF's bieden
distribution trades en wanneer?

Distribution trades zijn in principe mogelijk voor alle dividend uitkerende iShares ETF's die in Europa gevestigd zijn en/of een UCITS-status hebben. Ze worden echter alleen aangeboden voor ETF's waarvan de portefeuillebeheerder meent dat ze geschikt zijn voor dit proces.

speech bubble question speech bubble answer

Hoewel niet voor alle iShares ETF's distribution trades worden aangeboden, geeft de uitkeringskalender een goede indruk van het tijdstip waarop distribution trades zullen worden aangeboden.

Hoe kan ik deelnemen aan
een distribution trade?

1

Maak je interesse kenbaar door een e-mail aan je contactpersoon bij iShares of het iShares Client Implementation team te sturen.

2

iShares reserveert de transactie dan volgens het “wie het eerst komt, die het eerst maalt” -principe en probeert je in contact te brengen met een geschikte aangesloten broker.

3

Je ontvangt de aandelen in het betreffende iShares ETF vervolgens via de broker (doorgaans betaal je bovenop de NAV alleen de standaard brokerkosten en niet de iShares transactie-kosten).

Blijf op de hoogte van
toekomstige distribution trades

Wil je op de hoogte gehouden worden van toekomstige distribution trades, vul dan onderstaande velden in om informatie vie e-mail te ontvangen.

Klik dit vakje aan om in de toekomst door BlackRock op de hoogte te worden gehouden van soortgelijke onderwerpen.


Alle gegevens die verzameld worden, zullen verwerkt worden in overeenstemming met het privacybeleid van BlackRock, dat je hier kunt vinden.

Bedankt!


Je profiel is aangepast.

Je ontvangt nu relevante beleggingsinzichten van iShares.

Meer vragen?

Heb je vragen of dit of een ander onderwerp? Neem dan contact met ons op!

Contact met iShares

Blijf op de hoogte van toekomstige distribution trades

Abonneer