Leaves

Duurzaam en transitiebeleggen met BlackRock

Duurzaamheid en de transitie naar een koolstofarme economie roepen bij klanten veel vragen op. Hoe kunnen beleggers kansen zo goed mogelijk benutten en hun risico verminderen? Wij zien het als onze fiduciaire taak om u daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen en u te helpen uw beleggingsdoelen te bereiken. Met een beleggingsfilosofie die op drie pijlers rust: brede keuze bieden, het beste risicogewogen rendement zoeken binnen het mandaat dat u ons geeft en alles wat we doen onderbouwen met research, data en analyses.

Beleggingsrisico. Beleggen gaat altijd gepaard met een zekere mate van risico. De waarde van de beleggingen en de opgebrachte inkomsten kunnen variëren. Het is niet zeker dat u uw oorspronkelijke inleg terugontvangt.

Onze aanpak van duurzaam en transitiebeleggen

Onze aanpak van duurzaamheid en de transitie naar een koolstofarme economie is onlosmakelijk verbonden met onze fiduciaire verantwoordelijkheid tegenover onze klanten.

Ontdek hoe

Bij duurzaam en transitiebeleggen draait het er allereerst om hoe u dit aanpakt.

 

Hoe evalueert en verbetert u uw portefeuille? Hoe interpreteert u de beschikbare data? Hoe blijft u op koers in het steeds veranderende beleggingslandschap? Hoe vindt u de producten die bij uw beleggingsdoelen passen?

 

Bij BlackRock luisteren we naar de vragen van onze klanten. En we zetten ons in om hen te helpen, met inzichten en een brede keuze uit beleggingsmogelijkheden.

Onze beleggingsplatforms

De beleggingsdoelen en behoeften van onze klanten variëren. Sommigen willen hun portefeuille afstemmen op bepaalde duurzaamheidsdoelen, anderen willen vooral beleggen in de kansen die de transitie biedt. Wat uw doelen en behoeften ook zijn, BlackRock staat klaar om u te ondersteunen. Duidelijkheid en transparantie staan daarbij voorop.

Onze beleggingsplatforms bieden beleggers een brede keuze uit index-producten, actieve fondsen en kant-en-klare portefeuille-oplossingen, gespreid over sectoren, thema’s, regio’s en beleggingsstijlen.

Duurzaam beleggen

Ons wereldwijde duurzame platform biedt beleggers een brede keuze. Gebruik de product-screener om fondsen te vinden die aan uw duurzame doelstellingen voldoen.

Transitiebeleggen

Ons platform voor transitiebeleggen biedt toegang tot een gevarieerd beleggingsaanbod. U profiteert daarbij van onze diepgaande research, wereldwijde aanwezigheid en de expertise van onze specialisten. Lees hier meer.

Risico: De hier genoemde criteria op het gebied van milieu, samenleving en goed bestuur (“ESG”) kunnen op enig moment van invloed zijn op de beslissing van een beleggingsteam om in bepaalde bedrijven of sectoren te beleggen. De resultaten kunnen verschillen van portefeuilles met een beleggingsproces dat niet gebaseerd is op deze ESG-criteria.

Trends in duurzaam en transitiebeleggen in Europese portefeuilles

In het voorjaar van 2023 hield BlackRock Portfolio Consulting een onderzoek onder wealth-klanten in EMEA. We vroegen hen naar hun portefeuille en assetallocatie in relatie tot duurzaam en transitiebeleggen.