Indexbeleggen als startpunt voor een actieve portefeuille

Dankzij de samenwerking met BlackRock Portfolio Analysis and Solutions (BPAS) kunnen doelgerichte beleggers zich onderscheiden door:

 • een groter gebruik van indexbeleggen,
 • een groter gebruik van minder liquide en op alpha gerichte strategieën
 • een weloverwogen combinatie en afwisseling van deze beleggingsinstrumenten

We hebben dan ook gezien dat beleggers de laatste jaren steeds meer gebruik gaan maken van indexstrategieën3, waarbij zowel distributeurs als eindbeleggers in toenemende mate een andere kijk krijgen op de rol en waarde van indexinstrumenten.

Beleggingsrisico. De waarde van beleggingen en de opgebrachte inkomsten kunnen variëren. Het is niet zeker dat je je oorspronkelijke inleg terugontvangt.

Verander van koers: Ga meer indexbeleggen

Indexbeleggingen gaan een steeds grotere rol spelen in beleggingsportefeuilles. Dat sluit aan bij de enorme groei die de ETF-markt in de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt. De eigenschappen die ETF’s vanaf het allereerste begin populair hebben gemaakt – precisie, flexibiliteit en lage kosten – worden door een groeiende groep beleggers opgemerkt.

new_appraoch
 • tijd besparen

  tijd besparen

  Een portefeuille opbouwen vraagt tijd. Naarmate het aantal aangeboden producten toeneemt, kost het steeds meer moeite om de hele markt in het oog te houden en de beste mogelijkheden te selecteren.

  Indexbeleggen kan beleggers gedeeltelijk ontlasten van de taak om continu te zoeken naar beheerders met de beste perspectieven, zodat je meer tijd overhoudt om instrumenten te vinden die reële alpha kunnen bieden op specifieke niveaus van de portefeuille.

 • risico’s overzie

  risico’s overzien

  Eén van belangrijkste aspecten van een succesvolle portefeuille-opbouw is inzicht in de risico’s die van invloed zijn. In tegenstelling tot het rendement, zijn deze eenvoudiger in kaart te brengen en te beheersen.

  Indexbeleggen geeft je meer controle over het portefeuillerisico, omdat er minder risico is op een afwijking tussen de beoogde portefeuille (de strategische asset allocatie of de visie van de Chief Investment Officer) en de gerealiseerde portefeuille.

 • kosten verlagen

  kosten verlagen

  De toegenomen behoefte aan kostentransparantie, gecombineerd met een beter begrip van de factoren die bepalend zijn voor het rendement van een portefeuille, heeft ertoe geleid dat indexbeleggen voor meer en meer beleggers een voor de hand liggende keuze is.

  Indexbeleggen leidt niet alleen tot lagere portefeuillekosten, maar biedt ook de mogelijkheid om efficiëntere manieren te vinden om gelijksoortige uitkomsten te realiseren.

Op zoek naar houvast in de portefeuille

Lees er meer over in onze casestudy's en ontdek hoe >BlackRock Portfolio Analysis & Solutions (BPAS) je kan helpen om een doelgerichte, efficiënter gespreide portefeuille op te bouwen.

Lees de case study >

BlackRock Portfolio Analysis and Solutions is een team van zeer deskundige beleggingsconsultants die beleggers toonaangevende instrumenten, analyses en inzichten willen bieden, om ze in staat te stellen betere beleggingsbeslissingen te nemen en een nieuwe visie op de opbouw van hun portefeuille te ontwikkelen.

Vraag een gesprek met BPAS aan

3Bron: BlackRock Portfolio Analysis and Solutions, van januari 2017 t/m januari 2022.

MKTGH0222E/S-2052770

Vertel ons iets meer over jezelf, zodat wij je beter kunnen informeren

Alle verzamelde gegevens zullen worden verwekt in overeenstemming het met privacybeleid van BlackRock, dat je hier kunt vinden.

*Dit veld is verplicht