BlackRock in Belgium

BlackRock in België

BlackRock is een internationale vermogensbeheerder die sinds 2002 actief is op de Belgische markt. BlackRock zet zich steeds meer in om mensen te helpen zich voor te bereiden op hun financiële toekomst. Wat uw doelstellingen ook zijn, bij BlackRock zijn we vastbesloten om u te helpen.
Content Block-1
Content Block-2

BlackRock wereldwijd

BlackRock is de vermogensbeheerder aan wie beleggers wereldwijd het meeste geld toevertrouwen.

 

BlackRock werd in 1988 in New York opgericht door acht partners, van wie er vier nog steeds actief zijn in het bedrijf. In de afgelopen 30 jaar is BlackRock uitgegroeid tot een beheerder actief in meer dan 30 landen en met meer dan 16 000 werknemers.

Als fiduciair voor beleggers en toonaangevend provider van financiële technologie, trachten wij miljoenen mensen te helpen om beleggen makkelijker en betaalbaarder te maken. Per 31 december 2021 beheerde het bedrijf ongeveer $10 biljoen aan activa namens beleggers over de hele wereld. 

 

Bron: BlackRock, per december 2021

BlackRock in België

Sinds 2002 verbinden wij een wereldwijde aanpak met lokale expertise in ons kantoor in Brussel.

 

Sinds BlackRock in 2002 de Belgische markt betrad, is het Brusselse kantoor uitgegroeid tot een team van 20 medewerkers dat haar lokale klanten bijstaat met het beheer van meer dan €35 miljard. Deze activa worden aangehouden op publieke markten, in de vorm van ETF’s en beleggingsfondsen, en op private markten, in de vorm van investeringen in infrastructuur en private equity.

 

Bron: BlackRock, per december 2021

BlackRock is een onafhankelijke vermogensbeheerder die meer dan 30 jaar geleden werd opgericht, en vandaag marktleider is met een aanwezigheid in 38 landen en bijna 16.000 werknemers. Dit dankzij het vertrouwen gegeven door onze cliënten.

We zijn in België actief sinds 2002 en streven er naar om BlackRock’s doel te bereiken: steeds meer mensen helpen hun spaargeld te laten groeien en hun financiële toekomst te verbeteren.

Vandaag hebben we een team van een 20 tal mensen in Brussel, en beheren we meer dan €35 miljard voor onze Belgische* en Luxemburgse cliënten [bron op scherm | *Bron: BlackRock, per juni 2021

Onze expertise bestrijkt alle belangrijke activaklassen, van genoteerde activa zoals aandelen en obligaties, tot niet-beursgenoteerde activa, zoals vastgoed, private equity en infrastructuur, zoals bijvoorbeeld investeringen in de opwekking van hernieuwbare energie.

Bij BlackRock bieden we onze cliënten verschillende manieren om toegang te krijgen tot deze beleggingen: hetzij via zogenaamde actieve fondsen, die staan voor traditioneel beheer, hetzij via ETF's, die beursgenoteerde indexfondsen zijn.

Het gaat om fondsen die op een efficiënte manier worden beheerd om de prestatie van een index na te bootsen en die rechtstreeks toegankelijk zijn op de grote beurzen zoals Euronext of Xetra.

Dankzij deze beheersmethode profiteren zij van een zeer lage kostenstructuur en vormen zij transparante, liquide en modulaire beleggingsbouwstenen waarmee gediversifieerde portefeuilles kunnen worden samengesteld, afgestemd zijn op het profiel van elke belegger.

BlackRock heeft wereldwijd een aanbod van meer dan 1100 ETF's, meer dan enige andere speler, waarvan er een groot deel beschikbaar zijn in België.

Dankzij deze expertise willen we onze cliënten een gemakkelijke en goedkope toegang bieden tot activaklassen, geografische gebieden en sectoren van hun keuze.

Naast onze wereldwijde aanwezigheid en ons brede gamma aan expertise, waaronder ETF's, is er nog een belangrijke pijler die onze onderneming kenmerkt: duurzaamheid.

Bij BlackRock zijn we vastbesloten om van duurzaamheid dé investeringsnorm te maken. Wij doen dit om onze cliënten te helpen bij de overgang naar duurzamere portefeuilles, maar ook om de uitdaging van de opwarming van de aarde aan te pakken, die ons allen aangaat en uiteindelijk de prestaties van alle ondernemingen zal beinvloeden.

Sinds begin 2020 zijn 100% van de actieve portefeuilles en portefeuilles onder advies geïntegreerd met ESG-criteria. ESG-integratie is de praktijk waarbij alle ESG-informatie in beleggingsbeslissingen wordt geïntegreerd om het risicogecorrigeerde rendement te verbeteren.

De pandemie heeft ook – in tegenstelling tot de verwachtingen - het besef exponentieel doen groeien dat duurzaam beleggen een essentieel aandachtspunt is om de beleggingswaarden op lange termijn te beschermen en te vergroten.

Wie zijn we?

Kom meer te weten over BlackRock in België.

Ons aanbod

Duurzaam beleggen
ETF
Een Exchange Traded Fund of ETF is een open end collectief beleggingsfonds dat op een of meer beurzen wordt verhandeld.
De verantwoordelijkheid van BlackRock
Private equity & real assets
Klanten hebben directe toegang tot de particuliere markten via onze private equity & realinvesteringen. Wij beheren meer dan $ 250 miljard dollar aan illiquide beleggingen.
Investment Stewardship
Aladdin
Technologie en risicobeheer zijn kernelementen in het fundament van BlackRock.