BLACKROCK IN BELGIË

Uw belang staat altijd voorop

Alles wat we bij BlackRock doen, is gericht op één doel: meer mensen helpen hun financiële toekomst goed te regelen.

 

Vanuit die motivatie werken we in België sinds 2002 ook als vermogensbeheerder voor onze Belgische klanten - van particuliere beleggers tot grote instellingen. Hun doelen en belangen staan voor ons altijd centraal.

 

Als wij het dus over ons hebben, gaat het eigenlijk altijd over de mensen en organisaties die hun geld aan ons toevertrouwen.

Vrouw tegen blauwe achtergrond
Een jonge man met skateboard onder zijn arm.

WIE WE ZIJN

We willen waarde creëren, innoveren en bijdragen aan een duurzame toekomst.

We zijn beleggers

We beleggen het geld van particuliere en institutionele klanten over de hele wereld, met als doel hen te helpen hun beleggingsdoelen te realiseren.

We ontwikkelen innovatieve technologie

Daarmee willen we beleggen gemakkelijker en transparanter maken en klanten helpen doelgerichter te beleggen. 

We hebben een fiduciaire taak

Het belang en de doelstellingen van onze klanten hebben altijd voorrang op onze eigen belangen.

We zijn maatschappelijk betrokken

We zetten ons in voor diversiteit en gelijke kansen voor iedereen en werken eraan onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

We zijn beleggers

We beleggen het geld van particuliere en institutionele klanten over de hele wereld, met als doel hen te helpen hun beleggingsdoelen te realiseren.

We ontwikkelen innovatieve technologie

Daarmee willen we beleggen gemakkelijker en transparanter maken en klanten helpen doelgerichter te beleggen. 

We hebben een fiduciaire taak

Het belang en de doelstellingen van onze klanten hebben altijd voorrang op onze eigen belangen.

We zijn maatschappelijk betrokken

We zetten ons in voor diversiteit en gelijke kansen voor iedereen en werken eraan onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Increase20
In België werken ruim 20 mensen bij BlackRock

Met een team van ruim 20 medewerkers heeft BlackRock al sinds 2002 vaste voet aan de grond in België1.

27
We hebben 27 miljard euro in beheer voor Belgische klanten1

Per 31 december 2021 beheerde BlackRock beleggingen met een vermogenswaarde van 27 miljard euro (AUM) voor Belgische klanten1.

Increase1700
Ruim 1.700 beleggingsexperts in heel Europa2

We zijn in Europa breed aanwezig, met beleggingsexperts in 19 kantoren in 13 landen, die 73 nationaliteiten vertegenwoordigen en 67 talen spreken2.

$10.01
Wereldwijd beheerd vermogen (AUM) van USD 10.010 miljard2

BlackRock is 's werelds grootste beheerder van beursgenoteerde activa, met een totaal beheerd vermogen (AUM) van USD 10.010 miljard per 31 december 20212.

Increase18.400
18.400 medewerkers in kantoren in 35 landen2

Wereldwijd telt BlackRock op dit moment zo'n 18.400 medewerkers, die werkzaam zijn in ruim 35 landen en samen meer dan 130 talen spreken2.

1 Bron: BlackRock, per 31 december 2021.
2 Bron: BlackRock, jaarverslag 2021.

BlackRock is een onafhankelijke vermogensbeheerder die meer dan 30 jaar geleden werd opgericht, en vandaag marktleider is met een aanwezigheid in 38 landen en bijna 16.000 werknemers. Dit dankzij het vertrouwen gegeven door onze cliënten.

We zijn in België actief sinds 2002 en streven er naar om BlackRock’s doel te bereiken: steeds meer mensen helpen hun spaargeld te laten groeien en hun financiële toekomst te verbeteren.

Vandaag hebben we een team van een 20 tal mensen in Brussel, en beheren we meer dan €35 miljard voor onze Belgische* en Luxemburgse cliënten [bron op scherm | *Bron: BlackRock, per juni 2021

Onze expertise bestrijkt alle belangrijke activaklassen, van genoteerde activa zoals aandelen en obligaties, tot niet-beursgenoteerde activa, zoals vastgoed, private equity en infrastructuur, zoals bijvoorbeeld investeringen in de opwekking van hernieuwbare energie.

Bij BlackRock bieden we onze cliënten verschillende manieren om toegang te krijgen tot deze beleggingen: hetzij via zogenaamde actieve fondsen, die staan voor traditioneel beheer, hetzij via ETF's, die beursgenoteerde indexfondsen zijn.

Het gaat om fondsen die op een efficiënte manier worden beheerd om de prestatie van een index na te bootsen en die rechtstreeks toegankelijk zijn op de grote beurzen zoals Euronext of Xetra.

Dankzij deze beheersmethode profiteren zij van een zeer lage kostenstructuur en vormen zij transparante, liquide en modulaire beleggingsbouwstenen waarmee gediversifieerde portefeuilles kunnen worden samengesteld, afgestemd zijn op het profiel van elke belegger.

BlackRock heeft wereldwijd een aanbod van meer dan 1100 ETF's, meer dan enige andere speler, waarvan er een groot deel beschikbaar zijn in België.

Dankzij deze expertise willen we onze cliënten een gemakkelijke en goedkope toegang bieden tot activaklassen, geografische gebieden en sectoren van hun keuze.

Naast onze wereldwijde aanwezigheid en ons brede gamma aan expertise, waaronder ETF's, is er nog een belangrijke pijler die onze onderneming kenmerkt: duurzaamheid.

Bij BlackRock zijn we vastbesloten om van duurzaamheid dé investeringsnorm te maken. Wij doen dit om onze cliënten te helpen bij de overgang naar duurzamere portefeuilles, maar ook om de uitdaging van de opwarming van de aarde aan te pakken, die ons allen aangaat en uiteindelijk de prestaties van alle ondernemingen zal beinvloeden.

Sinds begin 2020 zijn 100% van de actieve portefeuilles en portefeuilles onder advies geïntegreerd met ESG-criteria. ESG-integratie is de praktijk waarbij alle ESG-informatie in beleggingsbeslissingen wordt geïntegreerd om het risicogecorrigeerde rendement te verbeteren.

De pandemie heeft ook – in tegenstelling tot de verwachtingen - het besef exponentieel doen groeien dat duurzaam beleggen een essentieel aandachtspunt is om de beleggingswaarden op lange termijn te beschermen en te vergroten.

Quotation start

"Wij helpen steeds meer mensen hun spaargeld te laten groeien en hun financiële toekomst te verbeteren."

Charles Symons
Head of iShares & Wealth Belgium & Luxembourg

Waar we staan - en waarvoor we staan

BlackRock in Europa

Ontdek wat wij doen in Europa

Verantwoord beleggen om duurzame waarde te creëren

Het beleid van een bedrijf ten opzichte van milieu, samenleving en goede bestuur (ESG) kan direct van invloed zijn op het succes van dat bedrijf op de lange termijn. Daarom houden we op dit gebied structureel vinger aan de pols van de bedrijven waarin we beleggen.

Over onze Investment Stewardship zijn we transparant en rapporteren we regelmatig.

Frequently Asked Questions

BlackRock helpt haar klanten en de mensen voor wie zij diensten leveren te sparen voor hun pensioen, de opleiding van hun kinderen te betalen, een huis te kopen en een bedrijf te starten. Als fiduciair en vermogensbeheerder beheert BlackRock beleggingen namens haar cliënten en helpt zo miljoenen mensen over de hele wereld te beleggen om spaargeld op te bouwen waar ze hun hele leven lang voordeel van hebben.

BlackRock startte in 1988 met acht mensen in één kamer en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming die meer vermogen beheert dan enig ander investeringsbedrijf ter wereld. Gedurende onze geschiedenis zijn we nieuwe manieren blijven vinden om bij te dragen aan een meer rechtvaardige en veerkrachtige toekomst voor iedereen. Dat is vanaf dag één ons doel geweest, vastgesteld door onze oprichters die er tot op de dag van vandaag werken.

Onze klanten stellen vertrouwen in BlackRock om hun beleggingen te beheren, grotendeels omdat wij het grootste aanbod bieden in onze sector. Ons wereldwijde platform, dat steunt op gegevensanalyse, geavanceerde technologie, diepgaande marktexpertise en een diverse groep mensen, is ontworpen om onze cliënten te helpen meer financiële slagkracht te krijgen en beter in staat te zijn de financiële doelen te bereiken die voor hen het belangrijkst zijn.

BlackRock is een beursgenoteerde onderneming die op 1 oktober 1999 op de New York Stock Exchange (NYSE) werd geïntroduceerd voor $14 per aandeel. Larry Fink is de voorzitter, Chief Executive Officer en oprichter, samen met zeven andere partners, die één gezamenlijke missie hadden: steeds meer mensen op weg helpen naar financieel welzijn.