BlackRock® is een van ’s werelds meest vooraanstaande beleggingsmaatschappijen en één van de belangrijkste aanbieders van vermogensbeheer, risicobeheer en adviesdiensten voor institutionele beleggers, financiële instellingen en particuliere beleggers over de hele wereld. BlackRock levert een ruim aanbod aan beleggingsoplossingen – van fundamentele en kwantitatieve actieve benaderingen van vermogensbeheer voor superieure beleggingsresultaten, tot zeer efficiënte indexstrategieën om een grotere exposure te hebben naar de wereldwijde kapitaalmarkten. Onze cliënten hebben toegang tot deze beleggingsoplossingen via een breed gamma aan producten, waaronder individuele en institutionele rekeningen/beleggingsmandaten, beleggingsfondsen, andere collectieve beleggingen en het marktleidende iShares® ETF-platform.

De filosofie van BlackRock’s manier van werken is onze overtuiging dat de behoeften van onze cliënten het allerbelangrijkst zijn. Ons engagement voor uitstekende beleggingsresultaten vindt zijn oorsprong in een cultuur waarbij het belang van de cliënt altijd voorop staat, of het nu particuliere beleggers of grote institutionele beleggers zijn. Als fiduciair vertrouwenspersoon beheren we het vermogen van onze cliënten en hebben geen tradingactiviteiten voor eigen rekening.

De beleggingsbenadering van BlackRock is gebaseerd op de overtuiging dat we onze marktinzichten, onze zelf ontwikkelde technologie, onze cultuur van teamwork en informatie-uitwisseling, de nadruk op het belang van research en onze focus op risicobeheer kunnen bundelen om in alle marktomstandigheden goede beleggingsresultaten te behalen. BlackRock biedt zijn cliënten een breed gamma aan beleggingsoplossingen en streeft daarbij naar een optimaal evenwicht tussen risico’s en opportuniteiten.

BlackRock is wereldwijd actief en combineert de voordelen van een mondiaal kantorennetwerk met lokale dienstverlening. Wij beheren vermogen voor cliënten in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië, Afrika en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor van BlackRock is gevestigd in New York en er werken meer dan 11.400 getalenteerde professionals in 30 landen, verspreid over alle continenten. Tot onze cliënten behoren pensioenfondsen, overheden, verzekeringsmaatschappijen, beleggingsfondsen, liefdadigheidsinstellingen, stichtingen, grote bedrijven, staatsfondsen, banken, financieel adviseurs en particulieren over de hele wereld.

Per 30 juni 2014 bedroeg het door BlackRock beheerde vermogen US$ 4.594 miljard verdeeld over aandelen, obligaties, cash, alternatieve beleggingen en onroerend goed. BlackRock Solutions® is het resultaat van onze jarenlange investering in de ontwikkeling van geavanceerde en sterk geïntegreerde beleggingssystemen. Met BlackRock Solutions® bieden we onze cliënten risicobeheer, adviesdiensten en een “enterprise investment systeem” voor portfeuilles met een totale onderliggende waarde van ongeveer US$ 11.000 miljard.

De eigendomsstructuur van onze firma is zo opgezet dat het de onafhankelijkheid waarborgt, die volgens ons nodig is om onze klantgerichtheid en uitstekende beleggingsresultaten te kunnen blijven garanderen. BlackRock, Inc. (NYSE: BLK) heeft geen meerderheidsaandeelhouder en heeft voornamelijk onafhankelijke bestuurders.